posts/plzen1.jpg
4. listopadu 2019

Piráti upozornili na porušování jednacího řádu během zastupitelstva MO Plzeň 1

Plzeň, 4. prosince - Městský obvod Plzeň 1 se sám označuje jako transparentní. Je proto zarážející, že odmítá občanům dát možnost reagovat na jejich dotazy. To je v rozporu s jednacím řádem zastupitelstva, ve kterém je uvedeno, že občané mohou reagovat dvakrát v každém bodě.

posts/kostel1.jpg
17. dubna 2019

Kontroverzní výstavba kostela v Komenského ulici

Na proběhnuvším zastupitelstvu MO Plzeň 1 se, mimo jiné, diskutovalo téma plánované výstavby kostela v bezprostřední blízkosti bytových domu v ulici Komenského. Zarážejícím faktem je ignorování nesouhlasného názoru občanů bydlících v okolí, a to přímo na proběhlém zasedání zastupitelstva, kde zástupci nespokojených občanů přednesli své nesouhlasné stanovisko.

posts/plzen1_zastupitelstvo1.jpeg
17. dubna 2019

Obvod Plzeň 1 bude zveřejňovat zápisy kontrolního a finančního výboru

Piráti prosadili zveřejňování zápisů z kontrolního a finančního výboru na webu městského obvodu Plzeň 1.

posts/foto-10-4-Zastupitelstvo-UMO1-Plzeň.jpg
12. dubna 2019

Piráti chtějí donutit městský obvod Plzeň 1 k větší transparentnosti

Skupina pirátských zastupitelů v čele s předsedkyní Magdalénou Daňkovou včera předložila vedení obvodu dva návrhy usnesení a jednu informativní zprávu. Konkrétně se jedná o pořízení videozáznamu ze zastupitelstva a návrh na zveřejňování zápisů z kontrolního a finančního výboru na webu obvodu. Do programu však byla nakonec zařazena pouze informativní zpráva o transparentních účtech.