Plzeňští Piráti na Pilsen Pride 2023

17. září 2023
Plzeňští Piráti na Pilsen Pride 2023

Piráti Plzeňského kraje se o víkendu aktivně podíleli na Pilsen Pride 2023. Po průvodu od Mlýnské strouhy přes náměstí až k Papírenské lávce program pokračoval v Papírně, kde Piráti měli svůj stánek.

Návštěvníci si tady vybírali pirátské placky s různými motivy – podle toho, jak sami sebe definují. Mohli si dokonce vyrobit svou vlastní pomocí pirátské „plackovačky“.

Piráti dlouhodobě prosazují manželství pro všechny. Registrované partnerství prostě není manželství. Proč?

❌ Nelze adoptovat dítě partnera.

❌ Nemáte daňové výhody jako sezdané páry.

❌ Nevztahují se na vás dědická práva či právo na společné jmění.

❌ Nemáte nárok na vdovský či vdovecký důchod.

Nezavání to tak trošku diskriminací? Přestaňme ze stejnopohlavních párů dělat občany druhé kategorie! Středověk už dávno skončil.

377336230_333741462454553_8797061980370296115_n
377148315_1722105581563008_6752108980019257697_n