Piráti vyřešili dalšího kostlivce: Kmotrovi ODS skončilo užívání prostor města zdarma

24. října 2023

Plzeňští Piráti den co den prosazují férový přístup ke všem subjektům bez rozdílu. Plzeňská radnice nyní díky iniciativě pirátského náměstka primátora Pavla Bosáka konečně uzavřela dohodu o nájmu s podnikatelem Romanem Jurečkem, který již několik let bezplatně využíval v areálu DEPO2015 jednu z hal včetně okolních prostor.

„Město pod vedením ODS totiž už v roce 2016 poskytlo Romanu Jurečkovi, místopředsedovi regionálního sdružení ODS, výpůjčku těchto prostor za podmínky, že zde do 3 let otevře muzeum,“ vysvětluje Pavel Bosák. „To se ale nestalo a radnice mu termín stále prodlužovala. Po loňských volbách ale dalo nové vedení podnikateli poslední deadline, která vypršela na začátku října,“ doplňuje.

Pavel Bosák prosadil podepsání regulérní nájemní smlouvy, která tuto anomálii narovnala. Díky ní do městského rozpočtu přibude zhruba 60 tisíc korun měsíčně, což je standardní snížená sazba pro neziskové organizace (halu si pronajímá Jurečkova nadace). Podnikatel má nyní dva roky na to, aby splnil původní podmínky – zboural vrátnici, zrekonstruoval fasádu a okna objektu a především pro Plzeňáky konečně otevřel slibované muzeum veteránů. V opačném případě o prostor definitivně přijde.